Stichting Urban Street Forest

Stichting Urban Street Forest
Artiestennaam: Urban Street Forest
Bedrijfsnaam: Stichting Urban Street Forest
Eigen naam: Harm Bredero
Uitgebreide omschrijving:

Stichting Urban Street Forest organiseert al ruim 5 jaar boomplant projecten in Amsterdam en elders in Nederland en Europa.
In stedelijke gebieden met hoogbouw creƫren we samen met basisschool-leerlingen een verticaal bos door op elk balkon van een flat vlak bij hun school bomen in bakken te plaatsen.

Nadat de leerlingen een lesprogramma van ons hebben gekregen over het waarom (insecten, vogels, co2 opslag, geluiddemping en vooral mooi) gaan ze zelf aan de slag met het planten van bomen in flinke bakken en ze daarna weggeven aan de bewoners van de flat. Zo vergroenen we niet alleen de stad, maar brengen ook verschillende mensen met elkaar in contact. Een project duur 1 schooldag.

Voor elke geplante boom, planten wij er een tegen verwoestijning. Dit doen we sinds een jaar voornamelijk in Zuid-Spanje waar twee van onze teamleden inmiddels wonen die daar een kwekerij zijn begonnen om zo de zelf gemaakte terrassen te vullen met bomen.

Urban Street Forest is een stichting met ANBI status en bestaat uit vrijwilligers.

Ons project zou een onderdeel kunnen zijn van een groter thema.
Ook zou het kunnen worden uitgebreid door met andere creatieven samen te werken bijvoorbeeld met het maken van posters/flyers om een project aan te kondigen. ook zelf gemaakte muziek en eten, eventueel in samenwerking met ouders kan resulteren in een mooie dag.

Telefoon: 06-21584879
  • Stichting Urban Street Forest
  • Stichting Urban Street Forest

Stuur boodschap naar geregistreerde

Registratie titel:Stichting Urban Street Forest